Blancheren in de wok

Back to Blog

Blancheren in de wok

Wat is blancheren?

Het heel kort koken van ingrediënten in kokend water noemt men blancheren. Door dit kookproces blijven de smaak-, kleur en voedingsstoffen optimaal bewaard. Eveneens blijven geblancheerde ingrediënten veel steviger. Daarnaast past men de blancheertechniek ook toe wanneer men groenten wenst in te vriezen, door deze eerst te blancheren worden de enzymen gedood die bederf verzoorzaken.

Stap voor stap

De wok is ideaal om ingrediënten te blancheren zoals groenten en noedels. Zorg er wel voor dat de wok stevig staat op bijvoorbeeld de wokring. Vul de wok met maximum 2/3 water en breng het aan de kook. Leg de ingrediënten voorzichtig met een schepnetje in de wok en laat ze korte tijd koken. Haal de ingrediënten vervolgens uit de wok met het schepnetje en laat ze uitlekken. Bij sommige bereidingen is het noodzakelijk om direct na het blancheren de ingrediënten in koud water te dompelen om het koken te stoppen.

Share this post

Back to Blog