Doen en laten bij het gebruik van de Cobb barbecue

Back to Blog

Doen en laten bij het gebruik van de Cobb barbecue

Doen

  • Maak de Cobb schoon na gebruik
  • Plaats een hittebestendige onderlegger naast de Cobb – wanneer u het deksel eventjes van de Cobb haalt kan u de onderlegger gebruiken om het deksel op te laten rusten.
  • Wanneer je aan het koken bent in de Cobb verwijder dan het deksel zo min mogelijk zodat de warmte niet steeds verloren gaat. Zorgt er eveneens voor dat het gerecht sneller klaar is.
  • Draai het voedsel minstens 1 keer tijdens het bereiden.
  • Gebruik het Cobb vork om het rooster, de grill of de bakplaat op te heffen.
  • Verwijder het rooster, de grill, de bakplaat of de wok na het koken. Hierdoor zal de hitte opbouw in de Cobb beperkt blijven.
  • Om het rooster, de grill, de bakplaat of de wok schoon te maken kan je best reeds een beetje water toevoegen wanneer deze nog op de Cobb ligt. Zo zal er stoom gevormd worden waardoor het schoonmaken nadien eenvoudiger is.

Niet doen

  • Gebruik geen aansteek vloeistof in de Cobb.
  • Wanneer je niet aan het koken bent plaats je het deksel niet op de Cobb.
  • Wanneer de aanmaakblokjes nog branden plaats je geen rooster, grill, bakplaat of wokpan op de Cobb. Open vuur zorgt er namelijk voor dat roet gevormd wordt op het accessoire.
  • Overlaad de Cobb niet.
  • Steek de Cobb niet binnen aan.
  • Dek de Cobb niet af voor de kooltjes (briketten) 30% grijs gekleurd zijn.
  • Sluit de luchtventilatie bovenaan het Cobb deksel niet af. De Cobb heeft luchtventilatie nodig.
  • Wanneer je voedsel aan het roken bent mag je geen vloeistoffen toevoegen aan het vlees.

Veel Cobbplezier!

Share this post

Back to Blog