Geschiedenis van de Cobb barbecue

Back to Blog

Geschiedenis van de Cobb barbecue

Ontstaan van de Cobb

De draagbare Cobb barbecue en grill is uitgevonden om de veiligheid tijdens het buiten te bevorderen. Deze Cobb innovatie rechtstreeks uit Afrika werd aanvankelijk ontworpen als een kooktoestel voor mensen in plattelandsgebieden die geen toegang hadden tot elektriciteit. Met de Cobb konden zij koken zonder dat er gevaar is dat er brand uitbrak. Het eerste prototype van de Cobb grill was een keramisch kooktoestel dat perfecte kookresultaten opleverde maar te zwaar was om telkens te verhuizen.

Brandstof voor de Cobb

De aanvankelijke brandstofbron voor de Cobb waren droge maïskolven (In het Engels noemen we dit corn cobs), die met overvloed te verkrijgen zijn in landelijk Afrika, vandaar de naam van de grill. Om de Cobb draagbaar te maken heeft men een nieuwe versie ontworpen in roestvrij staal die enorm stevig maar toch ook licht van gewicht is. De Cobb is sinds zijn ontwerp (7 jaar geleden) steeds verder geoptimaliseerd en uitgegroeid tot een kleine milieuvriendelijke, draagbare en ongelooflijk efficiënte barbecue. Door gebruik te maken van samengeperste houtskoolbriketten of kokosbriketten is de Cobb eveneens de meest zuinige houtskoolbarbecue op de markt.

De Cobb wordt ondertussen gebruikt door duizenden gezinnen op de boot, op het teras, in hun tuin, op de camping enz.

Doordat de Cobb een draagbare barbecue en grill is leveren we steeds een handige bijpassende draagtas bij de aankoop van de Cobb.

Bekroning

De Cobb werd ook reeds bekroond met verschillende awards waarbij de bekroning door Time Magazine tot beste uitvinding van het jaar de meest spraakmakende was.

Share this post

Back to Blog