Keuze van de juiste paellapan

Back to Blog

Keuze van de juiste paellapan

materialen. Ook de kwaliteit tussen de pannen onderling kan enorm verschillen. Zo gaan de goedkopere paellapannen snel vervormen omdat de plaatdikte van de bodem van de pan niet voldoende dik is. Bij Cook Fusion bieden we enkel pannen aan met een uitstekende kwaliteit.

Een standaard paellapan is niet geschikt om te gebruiken op een elektrisch vuur, een inductiekookplaat of een keramische kookplaat. Dit komt omdat een paellapan niet volledig vlak is onderaan. Daarom is deze enkel geschikt op een gasvuur of een houtvuur. We hebben  wel alternatieve inductie paellapannen in ons assortiment. Deze paellapannen zijn werkzaam op elektrische vuren, keramische vuren en inductievuren.

We maken een onderscheid tussen deze paellapannen

 • Plaatstalen paellapannen
  Deze pannen zijn vervaardigd van dun plaatstaal en hebben als voordeel dat ze de warmte goed geleiden. Nadeel is dat deze pannen veel onderhoud vragen omdat ze kunnen roesten.
 • Emaille paellapannen
  Deze pannen zijn vervaardigd van plaatstaal met een stevige laag emaille. Deze laag beschermd de paellapan tegen het roesten en zorgt er ook voor dat de pan eenvoudig schoon te maken is.
 • Inox paellapannen
  Deze pannen zijn vervaardigd van roestvrij staal en zijn van uitstekende kwaliteit. Nadeel is wel dat een inox paellapan iets duurder is.
 • Inductie paellapannen
  Deze pannen zijn eveneens vervaardigd van roestvrij staal maar ze hebben een vlakke bodem.

Welke afmeting van paellapan kies je best?

Bij elke paellapan staat er aangegeven voor hoeveel personen je er maximaal paella in kan bereiden. Hou er rekening mee dat het aantal personen aan de krappe kant is, in Spanje eten ze namelijk net iets kleinere porties dan in België en Nederland. Ook eten de Spanjaarden vooral paella als lunchgerecht en in de lage landen wordt er toch vaker ‘s avonds voor een warme maaltijd gekozen. Wanneer je niet zeker bent kies dan best een paellapan met een maatje groter. Je kan altijd de paella iets dunner bereiden, zo is het mogelijk om in een paellapan voor 8 personen ook voor 4 personen een heerlijke paella te bereiden.

Bij de keuze van de paellapan hou je best ook rekening met de hittebron die je gaat gebruiken om te koken. Op de volgende pagina kan je meer informatie terugvinden over de paella gasbranders.

Share this post

Back to Blog