Paella de pollo

Back to Blog

Paella de pollo

De paella de pollo is een echt vleesgerecht en wordt meer in het binnenland van Spanje gegeten. Soms wordt er ook konijn aan deze versie toegevoegd. Wanneer je een bepaald ingrediënt niet lust kan je dit gewoon vervangen door een ander ingrediënt.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 Handvol bonen
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 tomaat
  • 1 Ui
  • 2 Teentjes knoflook
  • 1 takje peterselie
  • 1 kip in stukken
  • 500 gr paellarijst
  • 1 l Kippenbouillon
  • 1 zakje paellakruiden
  • Olijfolie
  • Zout

Bereiding

Snij de kip in groffe stukken en de paprika in kleine reepjes. De tomaten snij je dan weer je kleine blokjes. Giet vervolgens de aangegeven hoeveelheid olijfolie in de paellapan en wanneer deze voldoende heet is kan je de paprika, de ui, de bonen en de kip hieraan toevoegen. Bak de kip lichtjes bruin langs beide zijden. Voeg de tomaten, look en peterselie toe en laat het geheel sudderen op een zacht vuur.

Voeg vervolgens de paprika toe en bak deze gedurende 5 minuten mee in de pan.  Dan volgt de bouillon, de paella kruiden en het zout. Laat dit mengsel gedurende 10 minuten koken op middelhoog vuur. Hierna voegen we de rijst toe aan ons gerecht door deze te verspreiden over de paellapan. Laat de bereiding vervolgens gedurende 10 minuten op hoog vuur koken en daarna nog 10 minuten op laag vuur. Zet het vuur uit en wacht nog 5 minuten om de paella te serveren met enkele partjes citroen. Eet smakelijk.

Share this post

Back to Blog