Roerbakken in de wok

Back to Blog

Roerbakken in de wok

Wat is roerbakken

Roerbakken is het al omscheppend bakken en garen van kleingesneden ingrediënten. Dit gebeurt met toevoeging van olie in de wok. Roerbakken is een manier om vlees, maar ook een combinatie van vlees met groenten, blokjes aardappel, rijst of mie snel te bereiden. Door de vorm van de wok is er maar weinig olie nodig.

Stap voor stap

Volg de volgende stappen nauwgezet zodat je het roerbakken onder de knie krijgt:

  1. Was de ingrediënten zorgvuldig.
  2. Snijd de ingrediënten in kleine stukjes en zet ze in kommetjes klaar (eventueel kan je vooraf de ingrediënten lichtjes blancheren in kokend water).
  3. Verhit de wok tot deze gloeiend heet is.
  4. Giet een weinig olie in de pan (gebruik geen slaolie want deze kan niet tegen de hoge temperatuur en gebruik ook geen olijfolie want deze heeft een te uitgesproken smaak. Gebruik arachide-olie, maïskiemolie, zonnebloemolie of speciale roerbakolie).
  5. Doe vervolgens de ingrediënten één voor één in de wok en bak deze al roerend gaar. (blijven roeren is de booschap dus)
  6. Eventueel kan je nog sauzen toevoegen om een extra smaak te geven aan je roerbakgerecht

Share this post

Back to Blog