Wok recept: noedelsalade met lamsvlees en munt
Ingrediënten voor 4 personen
Basis
- 30ml Thaise currypasta
- 750g lamsnekfilet (in reepjes snijden)
- 500g verse rijstnoedels
- 1 rode paprika ( in dunne reepjes snijden)
- 1komkommer ( in dunne schijfjes snijden)
- 10 tal kleine lente-uitjes ( in dunne schijfjes snijden )
- 10 muntblaadjes
- 250g sugar snaps
- 60ml zonnebloemolie
Dressing
- 15ml zonnebloemolie
- Limoensap van 2 limoenen
- 1 teentje geperste knoflook
- 15ml gele bastardsuiker
- 15ml vissaus
- 30ml sojasaus
Bereiding
- Meng in een schaal de thaise currypasta met de helft van de zonnebloemolie. Wentel hierdoor de reepjes lamsvlees. Plaats de schaal met deskel in de koelkast en laat dit mengsel 24uur marineren.
- Blancheer de sugar snaps 1 à 2 minuten in de wok en voeg een snuifje zout toe. Giet deze vervolgens af en spoel ze na met koud water. Laat ze uitlekken en doe ze in een grote kom.
- Doe de noedels in een andere kom met kokend water. Laat de noedels vervolgens een 5 à 10minuten weken tot ze zacht zijn. Giet de noedels af en trek ze zachtjes uit elkaar met je vingers.
- Aan de noedels voeg je vervolgens de sugar snaps toe en de reepjes paprika, lente-ui en komkommer.
- Plaats de wok op een hoog vuur en giet de resterende zonnebloemolie erin. In 2 verschillende porties roerbak je vervolgens het vlees in 3à4minuten gaar en voeg je de salade toe.
- Schud alle ingrediënten voor de dressing in een afgesloten pot door elkaar. De dressing schenk je vervolgens over de warme salade. Strooi hierna de muntblaadjes over en schud alles door elkaar. Serveer vervolgens het gerecht meteen, eet smakelijk.