Wokrecept: Kip met mandarijntjes uit de wok
Ingrediënten
- 4 kippenborsten
- 1 eetlepel sojasaus
- geraspte schil van twee mandarijntjes
- 1 eetlepel sherry
- 2 rode paprika’s
- 1 ui
- 1 kleine courgette
- 3 eetlepels olie
- 4 tenen knoflook
- 1/10 liter mandarijnensap
- 2 theelepels zoete chilisaus
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 afgestreken eetlepel bloem
Bereiding
- Roer de sojasaus, de sherry en de mandarijnenschil door elkaar.
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes en marineer ze vervolgens een uurtje in het sojamengsel.
- Snijd de paprika en de courgette in kleine blokjes.
- Schil de ui en snijd deze in dunne plakjes.
- Snijd deze plakjes ui nogmaals doormidden.
- Pel de knoflooktenen en hak ze fijn.
- Vermeng het mandarijnensap met de oestersaus, de chilisaus en de bloem.
- Verhit een wok op een hoog vuur tot hij begint te roken.
- Voeg twee eetlepels olie toe.
- Rol de olie door de wok en roerbak vervolgens de kipblokjes tot ze hun rauwe kleur verliezen.
- Neem de kipblokjes uit de wok.
- Zet de wok meteen weer op het vuur terug en voeg de resterende lepel olie toe.
- Roerbak hierin de gehakte knoflook tien seconden en voeg dan de courgette, de paprika en de ui toe.
- Roerbak de groenten twee minuten.
- Voeg de saus toe en breng alles aan de kook. Doe nu de kipblokjes er bij en kook dit alles tot de saus dik begint te worden en de kipblokjes gaar zijn.
- Serveer met witte rijst. (Is eveneens mogelijk met bakmie of tagliatelli)