Wokrecept: Mosselen in kokosmelk

Back to Blog

Wokrecept: Mosselen in kokosmelk

Ingrediënten

  • 15 ml zonnebloemolie
  • 5 teentjes knoflook, grof fijngehakt
  • verse gember wortel, fijngehakt
  • 2 grote rode pepers, zonder zaadjes en in dunne ringetjes
  • 5 lente-uitjes, fijngehakt
  • 50 ml sojasaus
  • 4 dl kokosmelk
  • geraspte schil van 2 limoenen
  • het sap van 2 limoenen
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • 1,6 kg mosselen, schoongemaakt
  • flinke handvol gehakte koriander
  • zout
  • gemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Verhit een wok op hoog vuur, doe de olie erin en roerbak de knoflook, gember, rode pepers en lente-ui gedurende 30seconden
  2. Roer de kokosmelk, sojasaus, suiker, limoenschil en het limoensap hierdoor.
  3. Breng alles aan de kook en voeg de mosselen toe. Breng het geheel opnieuw aan de kook, dek het af en laat het 5-6 min, flink koken of tot alle mosselen open zijn. Verwijder ongeopende exemplaren.
  4. Neem de wok van het vuur en roer de koriander door de inhoud.
  5. Breng de mosselen goed op smaak met zout en peper, schep ze in voorverwarmde kommen en serveer ze meteen.

Share this post

Back to Blog