Wokrecept: Mosselen in kokosmelk
Ingrediënten
- 15 ml zonnebloemolie
- 5 teentjes knoflook, grof fijngehakt
- verse gember wortel, fijngehakt
- 2 grote rode pepers, zonder zaadjes en in dunne ringetjes
- 5 lente-uitjes, fijngehakt
- 50 ml sojasaus
- 4 dl kokosmelk
- geraspte schil van 2 limoenen
- het sap van 2 limoenen
- 1 theelepel basterdsuiker
- 1,6 kg mosselen, schoongemaakt
- flinke handvol gehakte koriander
- zout
- gemalen zwarte peper
Bereiding
- Verhit een wok op hoog vuur, doe de olie erin en roerbak de knoflook, gember, rode pepers en lente-ui gedurende 30seconden
- Roer de kokosmelk, sojasaus, suiker, limoenschil en het limoensap hierdoor.
- Breng alles aan de kook en voeg de mosselen toe. Breng het geheel opnieuw aan de kook, dek het af en laat het 5-6 min, flink koken of tot alle mosselen open zijn. Verwijder ongeopende exemplaren.
- Neem de wok van het vuur en roer de koriander door de inhoud.
- Breng de mosselen goed op smaak met zout en peper, schep ze in voorverwarmde kommen en serveer ze meteen.