Wokrecept: Scampi met kokos in de wok
Ingrediënten
- 20 scampi’s
- wokolie
- 4 pijpajuintjes
- 1 gehakte ajuin
- 1 chili
- 1 gehakte citroengras
- 1 eetlepel gemalen korianderbolletjes
- kokosmelk
- 2 tomaten
- 1 limoen
- verse koriander
- 2 eetlepels gehakte pijnboompitten
- 2 eetlepels geraspte kokos
- 2 teentjes look
- wat gemalen korianderzaadjes
Bereiding
- Scampi’s pellen en het darmkanaal verwijderen.
- Tomaten onderdompelen in warm water om de schil te verwijderen.
- Wok in wokolie de look, ajuin, citroengras en chili ongeveer 10 seconden.
- Voeg de pijpajuin, scampi’s en tomaten toe aan en blus na 2 minuten met de kokosmelk en het limoensap.
- Voeg vervolgens de gemalen koriander, de geraspte kokos en de pijnboompitten toe.
- Werk eventueel af met een weinig olijfolie en verse koriander.