Wokrecept: Scampi met kokos in de wok

Back to Blog

Wokrecept: Scampi met kokos in de wok

Ingrediënten

  • 20 scampi’s
  • wokolie
  • 4 pijpajuintjes
  • 1 gehakte ajuin
  • 1 chili
  • 1 gehakte citroengras
  • 1 eetlepel gemalen korianderbolletjes
  • kokosmelk
  • 2 tomaten
  • 1 limoen
  • verse koriander
  • 2 eetlepels gehakte pijnboompitten
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 2 teentjes look
  • wat gemalen korianderzaadjes

Bereiding

  1. Scampi’s pellen en het darmkanaal verwijderen.
  2. Tomaten onderdompelen in warm water om de schil te verwijderen.
  3. Wok in wokolie de look, ajuin, citroengras en chili ongeveer 10 seconden.
  4. Voeg de pijpajuin, scampi’s en tomaten toe aan en blus na 2 minuten met de kokosmelk en het limoensap.
  5. Voeg vervolgens de gemalen koriander, de geraspte kokos en de pijnboompitten toe.
  6. Werk eventueel af met een weinig olijfolie en verse koriander.

Share this post

Back to Blog