Wokrecept: Tagliatelle met rundvlees in de wok

Back to Blog

Wokrecept: Tagliatelle met rundvlees in de wok

Ingrediënten

  • 600 g rundvlees
  • 1 blikje ananas
  • 2 lepels wokolie
  • 5 g bloem
  • peper en zout
  • 1 dl wijn (rood)
  • 2 dl vleesbouillon
  • 50 g amandelschilfers
  • 250 g champignons
  • 400 g tagliatelle

Bereiding

  1. Het vlees schuin op de draad in reepjes van ongeveer 1 cm dik snijden.
  2. De champignons schoonmaken en in schijfjes snijden.
  3. De ananasblokjes laten uitlekken (het sap bewaren).
  4. De olie verhitten in de wok en de ananasblokjes bakken tot ze beginnen te kleuren.
  5. Haal alles uit de wok en zorg dat het warm gehouden wordt.
  6. Het vlees rondom aanbraden tot het begint te bruinen. Kruiden met peper en zout en bestuiven met bloem.
  7. Al roerend blussen met de vleesbouillon, de wijn en een beetje ananassap.
  8. De champignons toevoegen en met het deksel op de wok nog een tiental minuten laten verderstoven.
  9. Ondertussen de tagliatelle beetgaar koken in gezouten water.
  10. Vlak voor het opdienen de ananasblokjes opnieuw bij de saus voegen en bestrooien met de amandelschilfers.

Tip

Wanneer verse ananas wordt gebruikt zal het rundsvlees extra mals worden; eveneens het toevoegen van een lepel cognac zorgt voor het mals worden van het rundsvlees.

Share this post

Back to Blog