Wokrecept: Tagliatelle met rundvlees in de wok
Ingrediënten
- 600 g rundvlees
- 1 blikje ananas
- 2 lepels wokolie
- 5 g bloem
- peper en zout
- 1 dl wijn (rood)
- 2 dl vleesbouillon
- 50 g amandelschilfers
- 250 g champignons
- 400 g tagliatelle
Bereiding
- Het vlees schuin op de draad in reepjes van ongeveer 1 cm dik snijden.
- De champignons schoonmaken en in schijfjes snijden.
- De ananasblokjes laten uitlekken (het sap bewaren).
- De olie verhitten in de wok en de ananasblokjes bakken tot ze beginnen te kleuren.
- Haal alles uit de wok en zorg dat het warm gehouden wordt.
- Het vlees rondom aanbraden tot het begint te bruinen. Kruiden met peper en zout en bestuiven met bloem.
- Al roerend blussen met de vleesbouillon, de wijn en een beetje ananassap.
- De champignons toevoegen en met het deksel op de wok nog een tiental minuten laten verderstoven.
- Ondertussen de tagliatelle beetgaar koken in gezouten water.
- Vlak voor het opdienen de ananasblokjes opnieuw bij de saus voegen en bestrooien met de amandelschilfers.
Tip
Wanneer verse ananas wordt gebruikt zal het rundsvlees extra mals worden; eveneens het toevoegen van een lepel cognac zorgt voor het mals worden van het rundsvlees.