Doopfeest

Wanneer u uw kindje (of baby) laat dopen neemt u een belangrijke beslissing in de naam van uw zoon of dochter. De dopeling zal met doopwater besprenkeld worden waarbij de priester de volgende woorden zal opzeggen: “Ik doop u in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest”. Nu is de dopeling een christen.

Na dit sacrament volgt het doopfeest waarbij men met de genodigden het doopsel zal vieren. De organisatie van het doopfeest is niet zo eenvoudig. Er moeten allerlei zaken geregeld worden zoals; een doopkleed, doopkaars, aandenkingskaartjes, fotograaf en een cateraar om de genodigden een hapje en een drankje aan te bieden.

[hr type=”line-flower”]

Spaanse traiteur

Als professionele traiteur verzorgen wij tapas en paella catering op uw doopfeest. Afsluiten kan met een heerlijk desserten buffet. Ook voor de bijhorende dranken kunnen wij zorgen. U kan uw communiefeest thuis of in een feestzaal laten plaatsen. Bij goed weer is een tuinfeest dan weer erg leuk.

Originele feest ideeën en activiteiten

Daar wij reeds vele doopfeesten verzorgd hebben viel het ons op dat er af en toe leuke activiteiten op het programma stonden. Vooral voor de kinderen is het aangeraden om voor een beetje afleiding te zorgen.

Hieronder geven we een opsomming van deze ideeën of activiteiten.

 • Wandeling; Een korte wandeling bij goed weer is leuk om eventjes de benen te strekken.
 • Speurtocht; Op internet zijn er massa’s speurtochten te vinden voor kinderen en volwassenen. Er zijn zelfs bedrijven actief die volledig uitgewerkte speurtochten en zoektochten aanbieden.
 • Go-carts huren; Heel leuk is het huren van enkele go-carts, steps en speciale fietsen.
 • Springkastelen; Springkastelen heeft u in verschillende vormen en afmetingen, kinderen zijn er dol op.
 • Trampolines; Trampolines heeft u in verschillende vormen en afmetingen. Zorg wel voor de nodige veiligheidsmaatregelen zodat er geen ongelukken gebeuren.
 • Clowns en goochelaars; Met een goede clown of goochelaar is uw feest vast en zeker een succes.
 • Gezelschapspelen; Van kaartspel tot bordspel, een gezelschapsspel is steeds een aanrader.
 • Balspel; Voetbal, volleybal, badminton, enz… Dit spreekt voor zich.
 • Kindercircus; Jongleren, diabolo, tonlopen, eenwieler, steltlopen, enz… alle benodigdheden kan je huren met al dan niet begeleiding van een echte artiest.
 • Knutselen; Ook hiervoor kan u eigen materiaal aankopen of een volledig knutselpakket online bestellen.
 • Kindergrime en verkleden; Een ervaren grimeur maakt de mooiste beschilderingen op de gezichtjes van de kinderen. Met de bijhorende kledij leven ze zich helemaal in in de wereld van sprookjes, dieren, enz..
 • Klei workshop; Een mobiel klei atelier waarbij kinderen onder professionele begeleiding kleiwerkjes vervaardigen. Een leuke creatieve bezigheid voor de jonge klei neuzen op uw babyborrel.

 

Tip: Zorg ervoor dat kinderen zoveel mogelijk samenspelen. Wanneer het slecht weer is zorg dan voor een alternatief.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?