Fideuà
Dit gerecht is een variant van de paella en wordt eveneens klaargemaakt in een paellapan. I.p.v. rijst wordt er een soort van pasta gebruikt tijdens de bereiding van de Fideuà. Naast de vermelde vissoorten in het onderstaande recept kan u ook andere zeevruchten gebruiken.
Ingrediënten (voor 6 personen)
- 600g. noedels voor fideuà.
- zeeduivel, mosselen en inktvis.
- 2 teentjes fijngehakte knoflook.
- 2 fijngehakte tomaten.
Bouillon (voor 6 porties)
- 1,5 kg. stevige vis en schaaldieren (schorpioenvis, zeebrasem, roodbaars, krabben, etc..) Ook andere vissoorten kan u gebruiken.
- 1/4 kg. inktvis.
- 1/4 kg. venusschelpen.
Voeg de zeedieren toe aan een pot met 2 liter water. Kook dit op laag vuur gedurende 40 minuten. Passeer de bouillon door een zeef en zet deze apart. Haal het mosselvlees uit de mosselen en verwijder de graten uit de vissen. Snij de vissen in groffe stukken.
Bereiding
Zet de paellapan met olijfolie op het vuur. Voeg bij de warme olijfolie de knoflook, paprika, peterselie en de tomaten. Roer goed en voeg vervolgens de visbouillon toe. Wanneer de bouillon kookt voeg je de noedels, het vlees van de zeeduivel en de mosselen toe. Laat dit koken op hoog vuur gedurende 10 tot 12 minuten. Zet het vuur lager en laat de bereiding nog 10 minuten op dit lage vuur verder pruttelen. Serveer de Fideuà op tafel met enkele schijfjes citroen.
Tip: Het is eveneens mogelijk om gambas, langoustines en zelfs kreeften toe te voegen aan dit gerecht.