Flamenco optredens

flamencoOnder de vele Spaanse dansen is vooral flamenco bekend bij ons.
Flamenco is afkomstig uit het zuiden van Spanje.Spaanse muziek staat bekend om zijn doedelzakspel uit Galicië en de flamencogitaarmuziek uit Andalucië. Ook de Cajón is een veelgebruikt instrument in Spanje. Deze handtrommel werd bekend in de jaren zeventig als ritme-instrument.

Spanje heeft een levendige muziekcultuur die constant in evolutie is. Vooral de combinatie van Spaanse muziek en Spaanse dans is wereldwijd bekend.

Hieronder kan je een overzicht vinden van de artiesten die de Spaanse muziek, Cubaanse muziek en soms ook dans brengen op feesten en evenementen. Van Spaanse muziek op de achtergrond tot een uitgebreid Spaans optreden met een prachtig flamenco optreden, het is allemaal mogelijk. Maak hieronder een keuze.

Flamenco optredens

  • Flamenco Antwerp Flamenco optredens en lessen
  • Los Flamencolicos: Joaquin Muñoz uit Spanje, Guillermo García uit Peru en Jan Van Liefferinge uit België brengen prachtige Flamencomuziek waarop Joaquin zingt en danst. Bel 0485 80 21 47 voor meer info. (Gent)
  • Flamenco Fusion: Speciaal voor uw Spaans evenement brengt Compañía Flamenco Fusión een pure Flamenco dansact met authentieke stukken in traditionele andalousische klederdracht met castagnettes, waaiers en andere typische spaanse attributen. Indien u wenst, kan er ook een stukje ‘Flamenco Workshop’ met het optreden gecombineerd worden. Compañía Flamenco Fusión bestaat uit 2 professionele danseressen, La Nancy en La Juani. Ze zijn al jarenlang bezig met het bestuderen van alle aspecten van Flamenco, en volgen hiervoor vele cursussen in binnen- en buitenland.(Stekene)
  • Ramon Leon: Workshops, muziekoptredens en dansoptredens. Flamenco optredens en voorstellingen. CAJONES DE FLAMENCO (Roeselare)
  • Peña Al Andalus: Wens je graag een wervelend en vurig Flamenco optreden op jouw feest? Wil je er ook interactie bij? Wij maken een aangepast programma voor jouw evenement! Ideaal voor Spaanse avonden, bedrijfsfeesten, jubilea, bruiloften, scholen, verenigingen, rusthuizen, culturele centras, etc. (Antwerpen)

Deze lijst van groepen is niet volledig maar wordt regelmatig bijgewerkt. Heb je een aanvulling voor deze rubriek gelieve deze door te sturen.. Het toevoegen van een link is gratis maar een link naar onze website wordt wel enorm gewaardeerd.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?