Albóndigas zijn Spaanse vleesballetjes in tomatensaus en is één van de enorm populaire tapas in Spanje. U kan dit gerechtje eveneens terugvinden als hoofdgerecht in sommige plaatsen in Spanje.
Ingrediënten
- 0,5 kg rundsvlees
- 2 uien
- 1 ei
- 100 gr. pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- 0,5 kg tomaten
- 100 gr. bloem
- 1 takje tijm
Bereiding
- Schil en hak de uien fijn. snij het teentje knoflook fijn.
- Snijd met een mes een kruis in de tomaten en kook ze vervolgens 2 minuten in kokend water. Laat ze vervolgens schrikken in koud water waarna je ze eenvoudig kan ontvellen.
- Snijd de tomaten in twee stukken en verwijder de pitjes. Het vruchtvlees hak je vervolgens fijn.
- Fruit de blokjes ui aan in olijfolie. Voeg de blokjes tomaat, de knoflook en het takje tijm toe en laat dit 13 minuten sudderen.
- Hak het vlees fijn en meng hieronder de pijnboompitten, het ei en de gehakte ui met wat peper en zout.
- Rol vervolgens kleine balletjes van het vleesmengsel en wentel deze in een beetje bloem.
- Bak de balletjes vervolgens goudbruin in olijfolie.
- Voeg vervolgens de balletjes bij het tomatenmengsel en laat dit nog 10 minuten sudderen.
- Dit gerecht kan koud of warm geserveerd worden.