Paella Valenciana

Dit is het oorspronkelijke recept van de paella Valenciana. Bij de modernere, iets meer luxeversie van de paella Valenciana zijn er ook zeevruchten aan toegevoegd. Binnen een bepaalde streek zijn er nog vele varianten op dit gele rijstgerecht. Wanneer je bepaalde ingrediënten niet lust kan je deze gewoon vervangen door een andere lekkernij.

Ingrediënten (4 pers.)

 • 5 rijpe tomaten
 • 500 gr. schoongemaakte intkvis in stukjes gesneden van 2,5cm
 • 12 st. gepelde en ontdarmde scampi
 • 1 fijngesneden ui
 • 4 teentjes fijngehakte knoflook
 • 8 gr. inktvis inkt (verkrijgbaar bij speciaalzaken)
 • 125 ml olijfolie
 • 200 ml  droge witte wijn
 • 400 gr paella rijst
 • 1,2 l hete visbouillon
 • 1 citroen in 4 partjes gesneden

Bereiding

Snij het vlees in groffe stukken. Giet vervolgens de aangegeven hoeveelheid olijfolie in de paellapan en wanneer deze voldoende heet is kan je het vlees hieraan toevoegen. Bak het vlees lichtjes bruin langs beide zijden. Voeg de tomaten toe en laat het geheel sudderen op een zacht vuur. Voeg vervolgens de paprika toe en bak deze gedurende 5 minuten mee in de pan.

Dan volgt de bouillon, de rest van de groenten, de saffraan en het zout. Laat dit mengsel gedurende 20 minuten koken op middelhoog vuur. Hierna voegen we de rijst toe aan ons gerecht door deze te verspreiden over de paellapan. Laat de bereiding vervolgens gedurende 10 minuten op hoog vuur koken en daarna nog 10 minuten op laag vuur. Zet het vuur uit en wacht nog 5 minuten om de paella te serveren met enkele partjes citroen. Eet smakelijk.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?