Deze paella is de vegetarische variant op het populaire Spaanse gerecht. Zoals verwacht bestaat deze paella hoofdzakelijk uit groenten en rijst.
Ingrediënten
- 350 gram Bomba rijst
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 100 g sperziebonen
- 1 tomaat
- 150 g bevroren erwten
- 1 ui
- 2 wortelen
- 1 / 2 theelepel paprikapoeder
- 1 / 4 theelepel cayennepeper
- 2 teentjes knoflook
- 6 draadjes saffraan
- Peterselie
- 3.1 / 2 kopjes groentebouillon
- Zout
- Olie
Bereiding
- Was de groenten grondig, en snij deze in vierkante blokjes.
- Verhit de olie in de pan en bak de ui glazig.
- Voeg alle groenten met uitzondering van de knoflook toe, en bak deze gedurende 15 minuten.
- Voeg de paprika’s toe en meng goed met de groenten.
- Voeg de rijst toe, onder voortdurend roeren, totdat deze begint transparant te worden.
- Plet de knoflook en voeg deze samen met de peterselie en saffraan toe aan de rijst.
- Giet de hete bouillon (bouillon is gelijk aan twee maal volume rijst) op de rijst en groenten.
- Voeg de kruiden toe.
- Kook gedurende 20 minuten of totdat de rijst gaar is. Laat de paella een paar minuten voor het serveren even rusten.