Tortilla is een dikke Spaanse eierkoek met aardappelen en groentjes.
Deze kan zowel warm als koud geserveerd worden. Er bestaan vele vraianten op dit gerecht.
Ingrediënten
- 9 eieren
- 1,5 kg aardappelen
- 1 kleine rode paprika
- 1 kleine groene paprika
- 1 middelgrote ui
- 1 prei
- 1 middelgrote courgette
- 3 teentjes knoflook
- 75gr. erwten.
- 1 takje peterselie
- Olijfolie, zout en peper.
Bereiding
- Was en snij de aardappelen in plakjes van 1cm.
- Was en snij de overige alle groenten in blokjes.
- Knoflook en peterselie fijnhakken.
- Fruit de blokjes ui en knoflook aan in de hete olijfolie in een pan.
- Voeg hierbij de rest van de groentjes en laat dit even bakken.
- Haal de groentjes uit de pan en laat het vet afdruipen in een vergiet.
- Bak ondertussen de aardappelen in een klein beetje olijfolie in de pan.
- Haal de aardappelen uit de pan en laat eveneens uitlekken in een vergiet.
- Kluts de eieren met peterselie, zout, peper
- Meng de groenten door het eiermengsel.
- Giet het beslag in een antikleef bakvorm met een scheutje hete olie.
- Bak de tortilla goudbruin gedurende 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C.
- Spaanse tortilla kan warm en koud geserveerd worden.