Hieronder verzamelen we een heel deel recepten
Ontstaan van de paella
Paella is één van de bekendste gerechten uit het zuiderse Spanje. Dit rijstgerecht komt oorspronkelijk uit Valencia in de omgeving van de Albufera. Hier verbouwt
Paella de marisco
Paella de marisco is een paella met zeevruchten en één van de meest typische gerechten voor de gastronomie van de Valenciaanse kust. De grondstof van
Paellea de verduras
Deze paella is de vegetarische variant op het populaire Spaanse gerecht. Zoals verwacht bestaat deze paella hoofdzakelijk uit groenten en rijst. Ingrediënten 350 gram
Fideuà
Fideuà is een variant op zijn bekende broertje de paella. Zoals zo vaak ontstaan vele gerechten doordat bepaalde ingrediënten niet voor handen zijn, zo ging
Paella Valenciana
Dit is het oorspronkelijke recept van de paella Valenciana. Bij de modernere, iets meer luxeversie van de paella Valenciana zijn er ook zeevruchten aan toegevoegd.
Zarzuela
Zarzuela is een typisch Spaans eenpansgerecht. De naam Zarzuela is afkomstig van een bekend operagebouw in Madrid.Zoals zo vaak bij Spaanse gerechten zijn er vele
Albóndigas
Albóndigas zijn Spaanse vleesballetjes in tomatensaus en is één van de enorm populaire tapas in Spanje. U kan dit gerechtje eveneens terugvinden als hoofdgerecht in
Spaanse tortilla
Tortilla is een dikke Spaanse eierkoek met aardappelen en groentjes.Deze kan zowel warm als koud geserveerd worden. Er bestaan vele vraianten op dit gerecht.
Paella negra
Deze paella bereiding die ook wel Arroz Negro en paella Negro genoemd wordt dankt zijn naam aan de zwarte kleur van het gerecht. Dit ontstaat